Kování katany ze zrezivělého železného řetězu

Vyrobit tuhle Katanu mi trvalo příliš dlouho a nebylo snadné ji udělat tak dokonalou. Mnoho lidí mě požádalo, abych udělal Katanu, takže jsem se snažil ze všech sil vyrobit dokonalý meč Katana, jak jen to jde. Celková délka meče: 35 palců. Délka rukojeti: 8 palců. Délka čepele: 26 palců Kování: Trvalo mi téměř tři dny, než jsem ručně vykoval kus Iron Chain do dlouhého kovového pásu a toto bylo jedno z mých nejtěžších kování vůbec. Nemám elektrické kladivo, takže jsem veškeré kování dělal rukama a z řetězu jsem udělal téměř 33 – 34 palců dlouhý ocelový pás.

Broušení: Na pásové brusce jsem začal s hrubým broušením dlouhého pásu a proměnil jsem pás na dlouhý ocelový kus ve tvaru Katany. Také jsem ručně brousil hrany pomocí pilníku, abych odstranil téměř veškerou drsnost meče. Krvavou drážku jsem vyrobil pomocí rotační brusky. Zkosení čepele bylo vyrobeno mojí profesionální úhlovou bruskou. Ruční broušení čepele k odstranění drsnost.

Tvrdost: Existuje profesionální způsob, jak katanu kalit, a to zakrytí celého meče šamotem (izolace) kromě zkosení čepele. Poté vložíme meč do ohně a zahřejeme na kritickou teplotu. Olej používáme k uhašení zahřátého meče v něm. Nyní je Bevel tvrdý a zbývající meč je žíhaný. Temperování čepele je nejlepší způsob, jak zvýšit pevnost, tvrdost a houževnatost meče.

Hibaki: Tento kus se tradičně vyrábí kováním mědi nebo mosazi, ale můžeme ho vyrobit i odléváním těchto kovů. A účelem hibaki je držet pouzdro pomocí rukojeti. Rukojeť: Rukojeť obsahuje tři části. ZÁCHRANA: Záštitu jsem vyrobil pomocí silného mosazného plechu, který je kulatě přeměněn na krásný kovový kus, který může zobrazovat přepážku mezi rukojetí a zbývajícím mečem. kus, který se hodí na čep a ovládá kování celé rukojeti, takže v rukojeti by nemělo nic vibrovat. Dřevo: Pěkný kus dřeva se používá jako rukojeť meče, kterou lze omotat měkkými (koženými) proužky.